"Stilstaan is achteruitgaan, maar soms noodzakelijk.."

Re-integratie

Het inzetten van re- integratie- en of outplacementtrajecten heeft als doel om een passende (nieuwe) baan te vinden voor de betreffende kandidaat. Dit kan zijn na een reorganisatie, waarbij een werkgever ervoor kan kiezen om de medewerkers die het bedrijf dienen te verlaten een outplacementtraject aan te bieden. Maar ook voor een medewerker die door ziekte zijn/ haar functie niet meer uit kan oefenen en waar geen mogelijkheden zijn binnen het bedrijf dienen door de werkgever voldoende re- integratie- activiteiten te worden ingezet. Hiervoor kan een re- integratie spoor 2 traject worden opgestart, waarbij wij de re- integratie- activiteiten uit handen van de werkgever kunnen nemen. Daarnaast verzorgen wij ook Werkfit- en Naar Werk trajecten voor het UWV om mensen vanuit een ziektewetuitkering te begeleiden naar een nieuwe baan.

Iedere persoon heeft een eigen aanpak nodig en daarom is elk trajectplan dan ook op maat gemaakt voor de betreffende kandidaat. Het trajectplan bevat de volgende onderdelen:

Mentale voorbereiding

Praktische voorbereiding

Operationele fase

De sterke punten van Theo Geurts Coaching en Mediation op een rij:

 

Onze klanten aan het woord

Eduard Nandellal directeur OptimusAd

“Theo wist binnen 10 minuten op tafel te krijgen waar het nu werkelijk om ging”

Lees meer..

“Een stukje coaching is ook duidelijk maken aan iemand, dat een stap terug ook een actie in voorwaartse richting kan betekenen.”

Lees meer..

“Theo kijkt naar wat iemand nodig heeft om weer aan de slag te gaan.”

Lees meer..

Contact

Bent u geïnteresseerd in onze diensten? Of wilt u graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op.

Maak een connectie

Vindt ons op de sociale netwerken en blijf op de hoogte.